REACȚIE. Dacian Cioloș, critică mișcarea PNL: „Joacă baba-oarba cu guvernul. Acest joc politic al PNL în momentele pe care le trăim este IRESPONSABIL”

Publicat: 12 03. 2020, 17:17
Actualizat: 12 03. 2020, 19:17

Reacția liderului PLUS arată surprinderea, însă și critica față de decizia luată de Florin Cîțu de a-și depune mandatul. Dacian Cioloș declară că premierul propus era hotărât să-și „asume mandatul” și nu înțelege „ce jocuri se fac”, însă numește jocul politic al PNL unul „iresponsabil.”

„Domnul Cîțu era ieri hotărât să-și asume mandatul de prim-ministru. Știu asta foarte sigur! Ce s-o fi întâmplat în ultimele ore? Cine și ce jocuri face? Țara are nevoie de un guvern stabil. O majoritate se contura să susțină instalarea guvernului. Lumea se pregătește să lupte cu criza de sănătate și cu criza economică și PNL joacă baba-oarba cu guvernul. Nu știu cine/ce calcule și-a făcut, dar acest joc politic al PNL în momentele pe care le trăim este IRESPONSABIL”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș după ce Florin Cîțu și-a depus mandatul.

Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus joi mandatul, cu doar câteva minute înainte de ora la care Guvernul trebuia să fie votat în Parlament. „Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România”, a scris Cîțu pe Facebook.