Cseke Attila: Cooperarea dintre MDLPA și structurile asociative este necesară

Publicat: 14 01. 2021, 18:52
Actualizat: 06 04. 2021, 15:11
Cseke Attila / Sursă: Facebook - MDLPA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, afirmă, în urma unei întâlniri avute cu reprezentanții AOR, că așteaptă propuneri pentru ordonanța de urgență care va modifica Codul Administrativ: „Cooperarea dintre MDLPA și structurile asociative este necesară pentru buna funcționare a autorităților publice locale”.

„Structurile asociative, deja un partener tradițional al MDLPA”

„Așteptăm, din partea tuturor structurilor asociative ale administrației publice locale, propuneri de modificare a acestui proiect, în raport cu problemele semnalate în ultimul an și jumătate de la aplicarea Codului Administrativ. Structurile asociative sunt deja un partener tradițional al MDLPA și vom continua dialogul și consultările în domenii esențiale pentru că, doar prin colaborare și valorificând și experiența liderilor locali, putem găsi cele mai bune formule de eficientizare a activității pentru buna funcționare a autorităților locale”, a spus ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Acesta a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanții Asociației Orașelor din România (AOR). În cadrul întrevederii, au fost dezbătute mai multe solicitări și probleme cu care au de-a face autoritățile publice locale în procesul de implementare a legislației existente și în derularea unor proiecte.

„Cu această ocazie, ministrul Cseke Attila a menționat că, săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a demarat procesul prealabil de consultare publică având ca temă proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, transmite MDLPA.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, apel la autoritățile locale să solicite suplimentarea alocărilor pentru investiții

Autoritățile locale au termen până în 29 ianuarie să solicite suplimentarea sumelor alocate de la bugetul de stat pentru obiectivele de investiții cuprinse în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa I. Dacă ratează data-limită prevăzut de actul normativ publicat în Monitorul Oficial în ultima zi a anului trecut , beneficiarii programului pierd acest drept.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, le-a solicitat beneficiarilor Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa I, să transmită la minister, până la data de 29 ianuarie 2021, toate documentele necesare pentru suplimentarea sumelor alocate de la bugetul de stat, care să asigure finalizarea obiectivelor de investiții.