Cum a scăpat Sorin Cazan, nașul lui Cătălin Moroșanu, din incendiul de la secția ATI Piatra Neamț. “Nu-mi vine să cred!” Socrul său, din păcate, a murit ars de viu

Publicat: 16 11. 2020, 14:51
Actualizat: 16 11. 2020, 15:10

Sorin Cazan, nașul lui Cătălin Moroșanu, a scăpat ca prin minune din incendiul devastator care a avut loc la secția ATI din cadrul SJU Piatra Neamț. Socrul său, internat la același spital, nu a avut, din păcate, același noroc, pierzându-și viața.

Nașul lui Cătălin Moroșanu fusese externat, sâmbătă, cu doar patru ore înainte de izbucnirea incendiului, chiar de pe secția ATI a unității medicale. Inițial, Sorin Cazan și socrul său au fost internați la etajul 3, dar, ulterior, cel din urmă a fost mutat la etajul 2, chiar în secția care s-a făcut scrum, pierzându-și, astfel, viața.

La ora 2 am fost externat din spital, am stat 11 zile, am fost testat negativ la plecare, şi socrul meu la etajul 3 la rezervă. La ATI. Şi cred că sâmbătă dimineaţă, nu ştiu la ce oră a fost transferat la etajul 2 exact în salonul în care a avut loc explozia. Mie nu-mi vine să cred, nu realizez”, a declarat Sorin Cazan, potrivit alepnews.ro.

Eu aflasem de televizor de incendiu. Dar eu am zis că el este bine, că e la etajul 3 şi nu e riscant pentru el. Şi atunci managerul m-a sunat la 11 şi mi-a zis că era în salonul ăla”, a mai spus nașul lui Cătălin Moroșanu.

Socrul nașului lui Cătălin Moroșanu și-a pierdut viața în incendiu!

Din păcate, Mihai Militaru, socrul lui Sorin Cazan, a murit în urma incendiului izbucnit la secția ATI a SJU Piatra Neamț.

80 de ani, dar era verde, era verde. Era un om puternic, mai puternic ca mine era. Eu am 55 dar el era mai puternic ca mine”, a mai spus ginerele victimei.

Sorin Cazan acuză probleme grave pe secție

Sorin Cazan s-a declarat total nemulțumit de modul în care sunt îngrijiți pacienții în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, precizând că în unitatea medicală au existat permanent probleme. Spre exemplu, EKG-urile se făceau și de câte trei ori pentru că aparatele dădeau eroare.

Pot să vă spun că în 11 zile cât am stat eu, într-o seară am rămas uimit că a căzut curentul. Dar a căzut pentru câteva minute. Şi mi-am pus chiar un semn de întrebare, şi-am zis, măi, nu-i normal, cum? Cum, nu mai este curent aici pe secţie?”, a povestit Sorin Cazan.