Cum arată satul din România care mai are un singur locuitor. Tanti Riţa locuieşte singură de 15 ani

Publicat: 02 04. 2022, 20:39
Cum arată satul din România care mai are un singur locuitor / Sursă Foto: Antena3 - Captură

O femeie în vârstă de 76 de nu vrea să renunțe la localitatea în care a trăit toată viața, alegând să stea izolată în mijlocul unui cătun, din Munții Buzăului. Brădeni se numește satul situat pe un deal din comuna Chiliile, care încă există atât cât bătrâna va trăi aici, înconjurată de animalele sale din ogradă.

Potrivit unui reportaj Antena3, drumul şerpuit de peste 30 de kilometri cu mașina, din Buzău până în satul Brădeni, durează o oră și jumătate.

Drumul ar fi fost parcurs mult mai repede, în condițiile în care traseul ar fi fost asfaltat până în cătunul care nu figurează pe nicio hartă.

Femeia în vârstă de 76 de ani este singura locuitoare din satul Brădeni

În satul abandonat, casa doamnei Rița îți iese repede în cale. Este singura din care mai răzbat zgomote.

Femeia este bucuroasă de oaspeți, pentru că în afară de copii, nimeni nu-i mai trece pragul de multă vreme. Mai des îi dau târcoale urșii, povesteşte femeia.

Chiar dacă are o vârstă înaintată, bătrâna este în putere și are grijă singură de gospodărie și animalele din curte.

15 ani de singurătate

Animalele sunt singurele care îi mai ţin companie, după ce a rămas văduvă la vârsta de 54 de ani.

În jurul gospodăriei sale nu găseşti niciun om pe o rază de câțiva kilometri, iar liniștea devine apăsătoare, se plânge femeia. Din această cauză, a trecut prin episoade de tristețe profundă, însă a depășit cumpăna prin pasiunea ei pentru cusut carpete.

Mai mult de 50 de suflete trăiau cu două decenii în urmă în cătunul Brădeni. Oamenii au plecat acum, iar casele au fost abandonate