Cum au plătit mai mulți „clienți” din Constanța, Ialomița și Bacău bunurile cumpărate. Perchezițiile sunt în desfășurare

Publicat: 29 04. 2014, 11:37
Actualizat: 30 04. 2014, 10:02

Potrivit Poliției Județene Constanța, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanța, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Constanța, au pus în executare, marți dimineață, opt mandate de percheziții domiciliare, fiind vizate mai multe persoane suspectate de înșelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals și evaziune fiscală.

În acest caz, trei dintre suspecți sunt arestați preventiv pentru 30 de zile, din 17 aprilie, fiind acuzați că în perioada decembrie 2013 – aprilie 2014 au înșelat mai multe firme de la care au achiziționat bunuri pe care le-ar fi achitat prin emiterea în fals de file cec sau bilete la ordin.

Cei trei bărbați, cu vârste de 33 de ani și 34 de ani, din Constanța, i-au înșelat de mai multe ori pe reprezentanții unor societăți comerciale din Constanța și București, atribuindu-și calități fictive. Astfel, pretinzând că sunt administratori ai unei firme din Constanța, ei au achiziționat diverse bunuri pe care, ulterior, le-au valorificat în interes personal.

Prejudiciul estimat se ridică la 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri în valoare de 400.000 de lei.

Cătălin Legănel, corespondenti@mediafax.ro