Cum i-au găsit vameșii pe 48 de irakieni ascunși între ciocolate

Publicat: 31 12. 2016, 13:37
Actualizat: 12 06. 2018, 02:18

„În data de 30.12.2016, ora 19.23, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul bulgar Dimitrov N., în vârstă de 42 ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria. Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta cutii cu drajeuri de ciocolată, din Bulgaria către o societate din Ungaria.În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea CO2, care a indicat valori peste nivelul normal. Astfel, s-a procedat la deschiderea si verificarea compartimentului marfă, iar in interiorul acestuia au fost descoperite ascunse un număr de 48 de persoane – 17 minori, 9 femei și 22 de bărbați”, transmite Poliția de Frontieră într-un comunicat de presă.

Potrivit polițiștilor, în cadrul cetățenilor s-a stabilit că este vorba despre cetățeni irakieni, adulții având vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, iar dintre minori, cel mai mic având numai câteva luni. Migranții le-au spus polițiștilor că doreau să ajungă în Ungaria, iar șoferul camionului că nu avea cunoștință despre prezența acestora în compartimentul marfă al autovehiculului.

Conform protocolului româno – bulgar, șoferul bulgar și cetățenii irakieni au fost preluați de Poliția de Frontieră Bulgară, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.