Cum se văd protestele din România în presa internațională: „Românii au inundat străzile”

Publicat: 11 12. 2017, 10:08
Actualizat: 26 03. 2019, 13:15

„Românii au inundat străzile pentru a protesta față de cele mai recente reforme ale justiției”, titrează agenția Bloomberg.

„Peste 15.000 de oameni au înfruntat vremea rece – inclusiv aproximativ 10.000 în capitală – pentru a cere demisiile liderului social-democrat Liviu Dragnea și alte aliaților săi, care ignoră opoziția magistraților și merg mai departe cu restructurarea justiției”, mai afirmă agenția de știri.

„Mii de români protestează față de modificările propuse ale legilor justiției”, notează agenția de știri Reuters, precizând că se estimează că 10.000 de persoane au protestat la București, iar alte 10.000 în mai multe orașe din țară.

„Peste 10.000 de oameni au participat duminică la o nouă rundă de proteste împotriva legislației românești despre care criticii spun că ar face mai dificilă pedepsirea corupției la nivel înalt”, a scris agenția Associated Press.

AP menționează că protestatarii au scandat „Justiție, nu corupție” și au cerut organizarea de alegeri anticipate.

„Încăierarea de la București: Românii demonstrează împotriva reformelor justiției”, titrează agenția rusă Sputnik.

„Independența justiției în joc în România”, informează ediția în limba franceză a site-ului Euronews, care menționează o serie de scandări ale demonstranților, precum „Justiție, nu corupție”, „Demisia” și „PSD, ciuma roșie”.

„Românii organizează noi proteste anticorupție”, relatează site-ul postului France 24, notând că protestatarii au fluturat steaguri ale României și Uniunii Europene.