Cum vrea Primăria Capitalei să transforme Piața Revoluției: „Un mare spațiu pentru pietoni și bicicliști”

Publicat: 23 07. 2013, 23:06
Actualizat: 25 10. 2014, 13:22

Directorul  Direcției de Infrastructură din Primăria Capitalei a declarat că edilii fac în prezent calcule matematice pentru a transforma una dintre cele mai importante piețe ale Bucureștiului.

„Piata Revoluției va deveni în curând pietonală. Acum analizăm cum vom putea devia traficul pe acolo. Vor fi numai două benzi de circulație în bucata de Calea Victoriei. Se vor face două benzi mari de biciclete și se vor mări trotuarele”, a precizat Ion Dedu în cadrul unei dezbateri despre pasajele pe care Primăria Capitalei vrea să le construiască la Piața Presei Libere. 

„Politica noastră este să oprim circulația în inelele Capitalei. Așa se întâmplă în toate marile orașe.  Inelul principal al Capitalei se oprește la Piața Victoriei – Titulescu – Iancu de Hunedoara”, și-a justificat Ion Dedu măsura.

Proiectul face parte dintr-un plan mai larg al primăriei care privește întreaga Cale a Victoriei. Potrivit acestuia, Calea Victoriei va putea fi străbătută la pas de către pietetoni, de la Guvern și până la Cheiul Dâmboviței, potrivit proiectului de lărgire a trotuarelor de pe Calea Victoriei, propus de Primăria Capitalei.

Lucrările pentru proiect vor începe cel mai devreme în toamnă, iar în cea mai mare parte a Căii Victoriei vor fi două artere de circulație. De-a lungul arterei vor fi construite și piste pentru biciclete, care vor mărgini trotuarele.