Cursa podoabelor de sărbători. Piedone pune ghirlande pe blocuri, Clujul folosește stele 3D

Cursa podoabelor de sărbători. Piedone pune ghirlande pe blocuri, Clujul folosește stele 3D
Un mall bucureștean vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare instalație cu decorațiuni de Crăciun din lume, peste 150.000 de beculețe aprinse în interiorul unui complex comercial.
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 23/04/2012, 20:24

Un mall bucureștean vrea să intre în Cartea Recordurilor cu ceamai mare instalație cu decorațiuni de Crăciun din lume, peste150.000 de beculețe aprinse în interiorul unui complexcomercial.

Organizatorii promit că va fi o feerie de lumini care vorstrăluci atât în interior, pe tavane, scări rulante, cât și înexterior, iar în anumite zone beculețele vor fi sincronizate cumuzica.

Primarul general al Capitalei promite că în acest an, desărbători, centrul orașului va fi iluminat „de bun simț” iarprimarii de sector, dar și cei din Iași, Cluj și Buzău recicleazăinstalațiile din anii trecuți ca să aprindă luminițe pe marilebulevarde.

Centrul Bucureștiului, decorat „de bun simț”

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, promite că pe 5decembrie va aprinde luminile de sărbătoare în oraș. „Nu va fi uniluminat de criză, dar nici nu se va face risipă. Va fi de bunsimț”, a declarat Sorin Oprescu. Reprezentanții firmei Luxten, ceacare de mai bine de zece ani se ocupă de iluminatul Capitalei, auînceput deja să monteze steluțe pe Calea Victoriei, Arcul de Triumfsau în Piața Presei.

Sectorul 1 împodobește doar parcul Kiseleff

Și anul acesta, Primăria Sectorului 1 va organiza „Crăciunul decartier” doar în Parcul Kiseleff. „Acesta va fi împodobit culumini. Se va organiza un târg de Crăciun în parc și un patinoar.Străzile și marile bulevarde vor fi decorate doar de firma Luxten”,a declarat pentru gândul purtătorulde cuvânt al Primăriei Sectorului1, Alex Ichim.

Piedone pune ghirlande la intrările în blocuri

În sectorul lui Cristian Popescu Piedone se repară instalațiilede anul trecut. Piedone susține că marile bulevarde vor fiiluminate de bun simț. „Folosesc luminile de anul trecut. Marilebulevarde vor fi iluminate de bun simț. În Parcul Copilului va fiînsă de vis, va fi luminat și decorat la fel ca parcurile dinmarile capitale. Vor fi montate ghirlande luminoase și întreblocuri. Fiecare intrare în bloc va avea câte o ghirlandă delumini. Sunt 1.800 de blocuri care au 3.600 de scări, la toate sevor pune ghirlande. Cetățeanul trebuie să simtă la el acasă că estesărbătoare”, a declarat Piedone.

La Onțanu, toate parcurile vor avea pomiîmpodobiți

În sectorul 2, în toate parcurile se vor aprinde luminițe și sese vor împodobi brazi. Ghirlande luminoase se vor aprinde și peclădirea Primăriei Sectorului 2 și în parcul din fața acesteia. Beculețe colorate vor arde și în marile intersecții.

Poteraș întinde 4 kilometri de lumini

În sectorul 6 din Capitală vor fi împodobite marile străzi șibulevarde dar și principalele intersecții. În parcurile Păcii,Drumul Taberei, Giulești și Crângași primăria lui Poteraș vaîmpodobi brazi. Vor fi aproximativ 800 de ornamente luminoasereprezentând steluțe, brăduți, lumânări sau Moși Crăciuni, 4kilometri de instalații de lumini și plase luminoase întinse pecopaci.

La Iași, luminile se aprind pe 15 decembrie

Primarul Iașiului, Gheorghe Nechita, a declarat pentrugândulcă orașul va fi decorat la fel ca anul trecut. „Se vor folosiaceleași ornamente ca și anul trecut. De șapte ani le tot plimbdintr-un cartier în altul. Acum totul va fi ca anul trecut. Vomrenunța să mai punem brazi în două zone de la periferie care amobservat că nu sunt prea circulate. Iluminatul va fi pornit pe 15decembrie și va sta aprins până pe 7 ianuarie. Am fi vrut să oprimluminile pe 24 ianuarie, dar costă prea mult”.

La Cluj, stele tridimensionale pe stâlpi

În acest an, la Cluj vor fi iluminate festiv 56 de străzi. Pesteele vor atârna 7 kilometri de țurțuri luminoși albi, 400 de metride perdele de beculețe. Pe stâlpi vor atârna 99 de steluțetridimensionale și peste 400 de figurine.

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz a fost votat în funcţia de cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat...
MOMENTUL ADEVĂRULUI: Cât de sigură este DACIA ELECTRICĂ în impact?
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...