Curtea Constituțională a primit de la Parchet o informare privind ancheta în cazul listelor electorale – surse

Publicat: 14 08. 2012, 11:52
Actualizat: 07 08. 2014, 05:07

Curtea Constituțională a primit de la Parchetul instanței supreme o informare privind ancheta desfășurată în cazul listelor electorale, au declarat surse oficiale.

Conform surselor citate, la Curte nu au sosit documente de la Parchet, ci doar o informare legată de ancheta care privește și listele electorale.

De altfel, Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție a precizat marți că nu i-au fost solicitate documente de către CC și că, prin urmare, nici nu a trimis Curții documente.

Pe de altă parte, surse oficiale au relatat că judecătorii CC discută, în deschiderea ședinței de marți, care a început în urmă cu puțin timp, despre erata trimisă la Monitorul Oficial și despre adresele transmise Guvernului în legătură cu referendumul din 29 iulie.

Parchetul instanței supreme are toată baza de date cu cetățenii cu drept de vot la referendumul din 29 iulie, fiind ridicate copii de pe documente de la CC, AEP, Direcția pentru Evidența Persoanelor, BEC, Autoritatea Națională pentru Cetățenie și Direcția Generală de Pașapoarte.