Cutremur de 4,9 grade pe scara Richter, în această dimineață

Publicat: 02 08. 2017, 08:15

Cutremurul cu magnitudinea 4.9 pe scara Richter a fost resimțit la adâncimea de 132.5km, potrivit INCDFP.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Nehoiu(15km), Covasna(41km), Întorsura Buzăului(43km), Mizil(52km), Văleni.

Este al doilea cutremur, în decurs de 24 de ore, resimțit în această zonă. Anterior acestuia, un alt cutremur cu o magnitudine de 4,6 pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, județul Buzău. Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, a explicat pentru Mediafax că este normal ca la un anumit interval de timp să apară câte un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter. În iunie, au mai fost două astfel de seisme.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: Nehoiu (20km), Covasna (41km), Întorsura Buzăului (46km), Mizil (55km), Târgu Secuiesc (56km).

„Dacă avem în vedere că ultimele cutremure de peste 4 grade au fost în iunie, deci a fost o activitate mai scăzută în ultimul timp, iar acum a urmat acest cutremur de 4,4, care este un seism moderat și, care apare destul de frecvent, o dată pe lună, deci, nu este neobișnuit. În mod normal, nu prea se resimt aceste cutremure, a fost la limita la care se poate simți, este posibil să se se fi simțit în partea din Câmpia Română”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mirecea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
 
Întrebat dacă un astfel de cutremur ar reprezenta un pericol pentru populație, acesta a precizat că „nu reprezintă un pericol și în niciun caz cu produce pagube, iar activitatea în zona Vracea își urmează un regim destul de regulat și atunci, este de așteptat să mai apară și cutremurele acestea”.
 
Cel mai puternic cutremur înregistrat de la începutul anului a avut loc pe 8 februarie în Vrancea, seismul având magnitudinea 5 pe scara Richter.