CUTREMUR ÎN ROMÂNIA: Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă temporar în 61 de localități din Galați după cutremur

Publicat: 23 11. 2014, 14:35

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați, Petrica Pațilea Crângan, a anunțat, într-un comunicat de presă, că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă temporar în județul Galați, în noaptea de sâmbătă, în 61 de localități cu 71.190 de consumatori, fiind afectate 27 de linii electrice și 944 de posturi de transformare.

Ea a precizat că echipele Electrica au remediat operativ defecțiunile, toți consumatorii fiind realimentați sâmbătă, la ora 22.40.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan”, din municipiul Galați, a fost pus în funcțiune, după cutremur, generatorul propriu, până la realimentarea cu energie electrică.

Conform sursei citate, probleme s-au înregistrat în municipiul Galați și în ceea ce privește furnizarea apei și căldurii în sistem centralizat. Astfel, la societatea Apă-Canal s-au înregistrat căderi de tensiune, ceea ce a dus la oprirea temporară a stațiilor de captare și repompare a apei și la uzine, sistemul de alimentare cu apă potabilă funcționând în parametri normali la această oră.

Căderile de tensiune au afectat și societatea Electrocentrale, care nu a mai putut furniza agent termic în municipiul Galați. Apa caldă din sistem este recirculată și se lucrează la remedierea avariei, estimându-se că alimentarea va putea fi reluată în cursul zilei de duminică. De altfel, în mai multe zone din oraș, la această oră furnizarea apei calde și căldurii s-a reluat.

Imediat după cutremur, a fost activată grupa operativă de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, situația fiind monitorizată sub coordonarea prefectului județului Galați, Dorin Otrocol.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a transmis că în județul Galați, în urma seismului nu s-au înregistrat victime, nu s-au produs accidente industriale, și nici pagube materiale însemnate.

Seismul de sâmbătă seară din Vrancea, cel mai mare înregistrat în ultimii zece ani în România, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri.

Cutremurul a avut, până acum, cinci replici de minimum 2,5 grade, ultima dintre acestea, de 2,7 grade, fiind înregistrată duminică la ora 12.16.

Din cauza seismului de sâmbătă seară, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localități din județul Galați.

Serviciile de ambulanță din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcționarea unor rețele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Cutremurul de 5,7 grade a fost resimțit și în Republica Moldova și Bulgaria.

Directorul INFP, Constantin Ionescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acest seism a fost unul oarecum atipic pentru zona Vrancea, din punct de vedere al adâncimii mici la care s-a produs și din acest motiv a fost resimțit relativ puternic. „De regulă, în această zonă seismică avem cutremure de adâncimi de 90 până la 140 de kilometri”, a explicat Ionescu.