Dan Voiculescu va executa pedeapsa în regim închis

Publicat: 01 09. 2014, 16:09
Actualizat: 03 02. 2019, 10:56

Aceeași comisie va stabili și în ce penitenciar va executa pedeapsa Voiculescu.

Perioada de carantină de 21 de zile pentru condamnații din dosarul ICA s-a încheiat în 28 august.

Legea prevede că persoanele condamnate la mai mult de trei ani de închisoare execută pedeapsa în regim de închis. Regimul de detenție se stabilește și în funcție de vârsta deținutului, starea de sănătate și antecedentele penale ale acestuia.

QUIZ DAN VOICULESCU. Care au fost legăturile dintre Dan Voiculescu și Securitate?

QUIZ DAN VOICULESCU. Ce afaceri a făcut Dan Voiculescu după 1989?

QUIZ DAN VOICULESCU. Cu ce s-a ocupat Dan Voiculescu după Revoluție, pe lângă afaceri?

QUIZ DAN VOICULESCU. Cum s-a numit înainte Partidul Conservator, al cărui fondator a fost Dan Voiculescu?

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, condamnat în același dosar, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberați după ce execută o treime din pedeapsă, întrucât au împlinit 60 de ani.

Voiculescu, alături ceilalți șase condamnați la pedepse cu executare din dosarul ICA – Sorin Pantiș, Jean Cătălin Sandu, Corneliu Popa, Flavius Adrian Pop, Vlad Nicolae Săvulescu și Gheorghe Mencinicopschi – se află încarcerați, din 8 august, la Penitenciarul Rahova.

Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, și Sorin Pantiș, fost ministru, la șapte ani de închisoare.

În același dosar, fostul director al Agenției Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Jean Cătălin Sandu, fost șef al Direcției Juridice din ADS, a primit șase ani de închisoare. Tot la șase ani de închisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Săvulescu, fost șef al Direcției de Privatizare-Concesionare din ADS.

Flavius Adrian Pop, fost șef de serviciu în ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin și Constantin Baciu au primit patru ani de închisoare cu suspendare, iar Vica Ene și Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.