Dăncilă nu are emoții pentru moțiunea de cenzură a Opoziției

Publicat: 30 05. 2018, 17:37

This browser does not support the video element.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Mărășești, că nu are emoții în privința moțiunii de cenzură a Opoziției, afirmând că au fost parlamentari care au părăsit PSD, „dar au fost și veniri” în partid, arătând încă o dată că sunt bani de pensii și salarii la buget.

 „Nu am nicio emoție. Cred în colegii parlamentari, cred în votul românilor și cred că atunci când vorbim de democrație trebuie să avem în vedere în primul rând votul românilor, care au votat o coaliție de guvernare, care au desemnat un guvern care trebuie să pună în aplicare programul de guvernare. Nu am emoții”, a declarat Viorica Dăncilă.


Dăncilă, care este și președinte executiv al PSD, a precizat că parlamentarii care au părăsit partidul vor fi „judecați” de români la următoarele alegeri.

„Nu vreau să vorbesc despre plecările din PSD. O să-i judece românii, nu vreau să-i judec eu. Dar ați văzut că au fost și veniri în PSD. Deci nu ne punem problema acestei moțiuni, că va fi negativă pentru noi”, a mai spus premierul Dăncilă.

Premierul a mai afirmat că sunt bani de salarii si pensii.

„Dl. președinte a promulgat legea bugeului. Nu văd de unde aceasta îngrijorare. Poate dl. președinte o să dea mai multe explicații legate de acest lucru. Dar sunt bani de salarii și pensii”, a precizat șeful Executivului.

Președintelui USR, Dan Barna, a spus marți că cel mai probabil moțiunea de cenzură va fi depusă la jumătatea lunii iunie.


„Moțiunea de cenzură probabil o vom depune împreună cu celălalt partid de opoziție undeva la mijlocul lunii iunie. Avem discuții în această direcție. Va cuprinde în mare parte elemente legate de economie și de componenta de justiție, cele două domenii care au fost semnificativ aflate sub asediu în ultimele luni. Lucrăm împreună cu colegii de la PNL la acest text, avem deja de câteva săptămâni discuții cu ei pe moțiunea de cenzură. În momentul în care vom avea o formă mai avansată, va fi prezentată”, a declarat marți Dan Barna, la Parlament.

Potrivit procedurii parlamentare, o moțiune de cenzură poate fi inițiată de cel puțin o pătrime din numărul total al deputaților și senatorilor și se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moțiune de cenzură are nevoie de votul majorității deputaților și senatorilor.