Daniel Funeriu despre schimbarea Evaluării Naționale: „Este o cârpeală binevenită”

Publicat: 06 09. 2013, 16:56
Actualizat: 23 10. 2014, 05:59

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, spune că măsura luată de Remus Pricopie privind modul în care se va face  admiterea în liceu „este o cîrpeală  binevenită”.

„E bine că a facut acest lucru. Măsura corectă este cea prevazută de Legea Educatiei: 30% examen specific organizat de liceu, 35% examen național si 35% portofoliul educațional. Să se angajeze că o va aplica”, a spus Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru a mai spus că trebuie însă rezolvată problema de fond.

„Trebuie rezolvată notarea necorelată cu realitatea, care s-a văzut în momentul în care am organizat examenul corect. Obligatoriu trebuie introdus portofoliului educațional: nota nu descrie, de una singura, totul despre nivelul copilului. De exemplu, un copil poate avea 8 la știinte naturale pentru că tocește, iar altul pentru că înțelege foarte bine totul dar nu a memorat numele tuturor speciilor de plante. Cei doi copii au abilități diferite și trebuie orientați diferit. Portofoliul îi poate diferenția, nota nu”, a mai spus Daniel Funeriu.

Ministerul Educației a anunțat astăzi că în anul 2013/2014 se va schimba un pic admiterea la liceu, în sensul că media de la examen va conta 75%, iar notele din V-VIII vor conta 25%. Până acum proporția era de 50% notele din gimnaziu, 50% media de la Evaluare Națională.