De necrezut! Cu câți lei se vinde o porție de 100 de grame de șorici la Târgul de Crăciun din București

Publicat: 22 12. 2022, 10:28

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar românii se grăbesc să se aprovizioneze cu cele necesare pentru masa îmbelșugată cu de toate. Evident, preparatele ar trebui să conțină și clasicul șorici, însă ar trebui să te aștepți să scoți ceva bani din buzunar pentru el, dar depinde și de unde îl cumperi. 

Dacă treci prin Piața Constituției, la Târgul de Crăciun, cel mai ideal ar fi să nu cumperi șoriciul de acolo.

Pentru 100 de grame de șorici, ar trebui să plătești 15 lei, ceea ce e foarte mult, deoarece dacă ceri un kilogram, ei bine, vei plăti 150 de lei.

Practic, este de 3 ori peste prețul din supermarketuri.

Alimentele devin tot mai scumpe, atât în supermarketurile din România, cât și în piețe, iar românii nici nu știu unde să mai caute prețuri mai ieftine.

Alimentele, mai scumpe pe zi ce trece

De exemplu, untul, unul dintre ingredientele nelipsite ale preparatelor pentru Crăciun, a ajuns să aibă prețuri considerabile.

În anumite centre comerciale din București, un unt bun a ajuns să cote 18.60 lei, produs pe care îl puteai găsi vara trecută și la 11 lei.

În doar un an, românii au ajuns să plătească cu aproape 50 de lei mai mult pentru un coș cu alimentele de bază.

Acum, în coșul de cumpărături nu există nici măcar un produs care să coste la fel ca anul trecut, toate sunt mai scumpe cu cel puțin un leu.

Printre alimentele care au înregistrat cele mai mari scumpiri se numără pâinea, zahărul, făina, uleiul și produsele lactate, dar și carnea.

În magazinele mari, un kilogram de pulpă de porc costă 25 de lei, cu aproape 10 lei mai mult față de anul trecut.