Declarațiile medicului Lucan, la controlul judiciar: România – o țară căreia nu îi plac miturile. Adevărul e al fiecăruia

Publicat: 29 12. 2017, 09:25

Solicitat să comenteze faptul că persoana sa era un mit până la acest moment, fiind o somitate în domeniul urologiei, medicul a precizat că „e o țară căreia nu îi plac miturile” și că „adevărul e al fiecăruia”.

El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, pe motiv că nu are voie să vorbească.

Mihai Lucan a fost reținut săptămâna trecută, judecătorii de la Tribunalul București hotărând să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informații potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituții ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul șef al Agenției Naționale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reținut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conținea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieșit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui. Joi seara, după ce procurorii au emis ordonanța de reținere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat percheziția corporală, asupra doctorului fiind găsit un jurnal și suma de 5.000 euro, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.