Depresia poate afecta sănătatea mai mult decât bolile cronice

Publicat: 15 02. 2012, 10:24
Actualizat: 19 02. 2012, 13:39
Depresia poate afecta sănătatea mai mult decât bolile cronice precum anghina pectorală, artrita, astmul sau diabetul, potrivit unui studiu publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și preluat de Reuters.

Depresia poate afecta sănătatea mai mult decât bolile cronice precum anghina pectorală, artrita, astmul sau diabetul, potrivit unui studiu publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și preluat de Reuters. Dacă oamenii au deja boli cronice, depresia poate să înrăutățească starea de sănătate a acestora. "Este cel mai mare studiu realizat la nivel mondial care analizează efectele depresiei asupra stării de sănătate în comparație cu alte patru boli cronice", informează cercetătorii.

Somnath Chatterji de la Organizația Mondială a Sănătății, coordonator al studiului, a spus că cercetătorii au calculat impactul pe care îl au diferite boli asupra sănătății în ceea ce privește capacitățile de funcționare ale organismului în situații cotidiene, precum vederea la distanță, memorarea informațiilor sau deplasarea.

Cercetătorii au utilizat date colectate de OMS de la 240.000 de persoane din 60 de țări. Studiul a fost publicat în revista The Lancet.