Deputații juriști au avizat favorabil cererea de arestare a pesedistului Ion Ochi

Publicat: 27 04. 2015, 12:55

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat aviz luni pentru reținerea și arestarea preventivă deputatului PSD Ion Ochi, a anunțat vicepreședintele comisiei, Ciprian Nica.

Au fost înregistrate 13 voturi pentru arestarea preventivă, 4 împotrivă, 5 abțineri și un vot anulat, iar pentru reținere au fost 13 voturi pentru, 4 împotrivă, 5 abțineri și unul anulat.

Ion Ochi a fost prezent la comisie, ședința desfășurându-se în absența ziariștilor.

Ciprian Nica a spus că deputatul Ochi le-a spus membrilor comisiei să voteze pentru arestare, întrucât că are încredere în justiție.

„Domnul Ochi chiar ne-a rugat și a insistat să votăm și pentru reținere, și pentru arestare, pentru că domnia-sa are încredere în justiția din România, susține că este nevinovat, mai ales că, în primă fază, i s-a dat neînceperea urmăririi penale, soluție care nu a fost confirmată de un procuror-șef sau șef de secție și s-a reluat cercetarea cu privire la domnia-sa. A insistat să votăm pentru reținerea și arestare, pentru că domnia-sa area încredere în justiția din România”, a spus Nica.

Deputatul Ion Ochi a declarat, după ședință, că nu a cerut nimic colegilor din comisie. „Eu am prezentat faptele și documentele din dosar, nu am cerut nimic. Nici nu puteam să cer, votul este imperativ”, a adăugat Ochi.

DNA a cerut, săptămâna trecută, Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, el fiind suspectat că în perioada în care a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov a aprobat contracte cu dedicație, el fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.