Deputatul Mihail Boldea, internat la Spitalul de Urgență Galați, după ce i s-a făcut rău în arest

Publicat: 22 06. 2012, 09:20
Actualizat: 05 07. 2013, 13:21

Deputatul gălățean Mihail Boldea, acuzat de înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat, aflat în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului Galați, a fost internat, joi noapte, la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Apostol Andrei, după ce i s-a făcut rău.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Cristina Tatulici, a declarat că lui Mihail Boldea i s-a făcut rău, fiind solicitată intervenția unui echipaj al SMURD care i-a acordat primul ajutor la locul de detenție, fiind apoi transporte la unitatea medicală în jurul orei 23.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În prezent, Boldea primește îngrijiri medicale la spital, fiind supravegheat de către polițiști.

Medicul coordonator al SMURD Galați, Angel Trifan, nu a dat relații în legătură cu diagnosticul lui Mihail Boldea, însă surse medicale precizezează că acesta ar suferi de lipotimie.

Boldea se află în arestul IPJ Galați, fiind cercetat pentru înșelăciune și fals într-un dosar care este instrumentat de DIICOT Galați.

Instanța supremă a prelungit, în 7 iunie, cu încă 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele deputatului Mihail Boldea, în dosarul în care acesta este acuzat de înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Galați au cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare al lui Mihail Boldea.

Instanța a admis cererea procurorilor, stabilind ca mandatul de arestare emis pe numele lui Boldea să fie prelungit din 25 iunie. La 19 mai, tot ICCJ hotărâse prelungirea mandatului din 26 mai până în 24 iunie.

Totodată, ICCJ a prelungit mandatele altor șapte inculpați din dosar.

Decizia de joi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanței supreme.

În 20 martie, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Mihail Boldea, pentru a fi cercetat de către procurorii DIICOT în dosarul privind fraude imobiliare.

Două zile mai târziu, ICCJ a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanței supreme admițând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri și faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya în 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanța supremă.

Potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), sunt date și indicii rezonabile în legătură cu participația penală a deputatului Mihail Boldea, în perioada 2006-2011, în obținerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea în eroare a unor persoane, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare-cumpărare ale unor imobile, ascunzând situația juridică reală a acestora ori existenței unor convenții comerciale în ceea ce privește bunurile.

Pentru obținerea foloaselor materiale injuste, în perioada 2006 – 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracțional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu – avocat în cadrul Baroului Galați, Aurica Maria Luchiniuc – membru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Galați și fost subprefect al județului Galați, Elena Petrea – secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură „Boldea Mihail” și Tănase Petrică.

Mihail Boldea a falsificat documente pentru a intra în posesia a nouă imobile din Galați, a cerut unor gălățeni care l-au ajutat în campania electorală să găsească martori mincinoși, de condiție modestă, tip „boschetar” sau alcoolici, pentru procesele civile în care erau folosiți falși proprietari.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă a deputatului Boldea, înscrisurile false erau folosite în vederea obținerii, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui număr de nouă imobile din municipiul Galați.

În acest dosar au mai fost arestați preventiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatură al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vrânceanu, Sava Lucian Mirică, Carmen Mirică, Ștefan Lazăr și Aura Luchiniuc. Avocata Mihaela Bolboceanu a primit interdicție de a părăsi localitatea.

Procurorii DIICOT Galați au început urmărirea penală și împotriva lui George Ștefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, și a tatălui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spălare de bani. Anchetatorii spun că Mihail Boldea, înainte cu mai bine de o lună de a fi arestat, a vândut tatălui său casa în care locuia și i-a donat trei apartamente lui Ștefan Boldea.