Deținut înjunghiat de un gardian, la Penitenciarul Poarta Albă

Publicat: 13 04. 2013, 17:02
Actualizat: 31 07. 2014, 14:03

Procurorii și polițiștii constănțeni au deschis o anchetă după ce un deținut de la Penitenciarul Poarta Albă din județul Constanța a fost înjunghiat cu un briceag de către un gardian, în timpul unui conflict izbucnit între aceștia în curtea penitenciarului.

Potrivit reprezentanților penitenciarului, incidentul a avut loc vineri după-amiază, în curtea interioară a închisorii, după ce deținutul, care execută o pedeapsă de șapte ani în regim de maximă siguranță, a provocat un gardian, iar între cei doi a izbucnit o altercație. Deținutul l-ar fi atacat cu pietre pe agentul de penitenciare, iar acesta a încercat să îl imobilizeze, însă pentru că nu a reușit gardianul a scos un briceag cu care l-a înțepat pe deținut în torace.

Deținutul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, starea acestuia de sănătate fiind stabilă, potrivit medicilor. În cursul serii de vineri el a fost adus înapoi la penitenciar și a rămas internat în spitalul instituției.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabi Botezan, a declarat că în acest caz a fost sesizat imediat Parchetul Tribunalului Constanța și, în paralel, conducerea Penitenciarului Poarta Albă a început o anchetă internă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestui incident.

Deținutul implicat în altercație este cunoscut ca fiind violent, de la încarcerarea sa fiind întocmite mai multe rapoarte pentru incidente provocate.

Cătălin Legănel, corespondenti@mediafax.ro