Deținut transferat la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, testat pozitiv cu noul coronavirus

Publicat: 26 09. 2020, 12:35
Deținut transferat la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, testat pozitiv cu noul coronavirus / Foto: Mediafax

Un deținut de la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, transferat ulterior la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, fost confirmat pozitiv la testul COVID.

O persoană privată de libertate nou-depusă, în data de 22.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi ulterior transferată, în data de 23.09.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, fost confirmată pozitiv COVID-19 la o primă testare. Transferarea în vederea testării specifice a survenit urmare identificării deţinutului drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv.

Rezultatul iniţial va fi urmat, conform metodologiei, de o retestare, pentru confirmare. Subliniem că procedura de încarcerare şi activităţile derulate în intervalul 22-23.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, au respectat normele impuse de actualul context epidemiologic şi au presupus purtarea echipamentului de protecţie şi menţinerea distanţei de siguranţă”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Preventiv, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri stabilit pentru sistemul penitenciar, în unitatea de detenţie se asigură monitorizarea medicală a persoanelor custodiate, nefiind identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul acestora, se mai arată în comunicat.

Doi deținuți de la Penitenciarul Giurgiu, găsiți morți

Doi deținuți de la Penitenciarul Giurgiu au fost găsiți morți în celulă.

Organele competente desfășoară cercetări la fața locului. Cei doi au fost găsiți în pat, fără semne vitale și se pare că aveau diverse boli, fiind sub tratament medical.

Nu s-au găsit semne de violență. Unul dintre deținuți este din județul Giurgiu, altul din București.