Directoarea Hexi Pharma, reținută pentru 99 de fapte de înșelăciune

Publicat: 28 05. 2016, 09:24

Aceasta a fost reținută în dosarul Hexi Pharma, fiind prima persoană reținută în acest dosar.

Directorul firmei Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost ridicată cu mandat, vineri după-amiază și a fost dusă la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect în dosarul dezinfectanților, afirmă surse judiciare citate de MEDIAFAX.

Flori Dinu a fost citată de procurori să se prezinte vineri la sediul Parchetului General, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Deoarece aceasta nu s-a prezentat pe parcursul zilei, procurorul de caz a solicitat unei echipe de politiști să meargă și să o aducă pentru a fi înștiințată în legătură cu noua calitate de suspect.

Flori Dinu este prima persoană care are calitatea de suspect în dosarul Hexi Pharma.

Joi dimineață, echipe de polițiști au mers la sediul Hexi Pharma din bulevardul Octavian Goga, din Capitală, pentru a ridica noi documente, înscrisuri, necesare în cercetarea penală, au declarat surse judiciare pentr MEDIAFAX. Sursele citate spun că este vorba despre acte ce au rămas sigilate la sediul societății, iar acum, la dispoziția procurorului care instrumentează dosarul, vor fi ridicate pentru analiză.

Acțiunea de joi vine după ce în urmă cu o săptămână polițiștii au ridicat documente de la depozitul Hexi Pharma, din Mogoșoaia, de la trei spitale din Capitală și de la sediul RENAR.

Joi dimineață, la sediul Parchetului General a fost chemat unul dintre avocații societății Hexi Pharma.

Anchetatorii caută date ce ar putea susține indiciile pe care le au în dosar, fiind începută urmărirea penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” și „falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse”.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și-a pierdut viața, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în județul Ilfov, pe drumul ce leagă localitățile Buftea de Corbeanca. Parchetul General a anunțat marți că moartea lui Dan Condrea a fost violentă, iar leziunile „constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri și planuri dure, cât și prin strivire de componentele unui autovehicul”.