Directoarea unei grădinițe, demisă și cercetată penal pentru luare de mită

Publicat: 19 07. 2013, 14:52
Actualizat: 17 02. 2016, 16:43

Directoarea unei grădinițe din Arad a fost demisă, după ce procurorii au anunțat Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) că aceasta este cercetată penal pentru luare de mită, primind bani de la părinți pentru înscrierea copiilor și pentru a se constitui un fond pentru cheltuielile unității.

Reprezentanții ISJ Arad au anunțat, vineri, că au demis-o pe directoarea Grădiniței PP14, din zona centrală a municipiului Arad, după ce instituția a primit o informare de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad privind un dosar de urmărire penală deschis pe numele cadrului didactic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Conform acestei informări, directoarea este cercetată pentru luare de mită. Procurorii au fost sesizați de către părinți”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

Procurorii arădeni afirmă că directoarea primea bani de la părinți pentru rezervarea locurilor, înscrierea copiilor și pentru constituirea unui fond al unității de învățământ, fără să ofere chitanțe. Procurorii nu au făcut publice deocamdată sumele primite și nici alte informații din anchetă.

„S-a început urmărirea penală pentru luare de mită în formă continuată. Sunt foarte multe probe de administrat și aproximativ 180 de martori de audiat”, a declarat procurorul Dan Ursu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Consiliul de Administrație al ISJ a decis încetarea detașării din funcția de conducere a directoarei, aceasta fiind înlocuită.

Conform ISJ, la finalul anchetei procurorilor, dacă directoarea se va dovedi nevinovată, va putea reveni pe funcție.

În fiecare an, pentru Grădinița PP14 există mai multe solicitări de înscrieri decât locuri disponible.