Directorul Operei Române și un alt angajat al instituției au fost reținuți. Ce suspiciuni planează asupra lor

Publicat: 13 05. 2015, 08:45
Actualizat: 13 05. 2015, 15:49

Miercuri, directorul Operei Române și cealaltă persoană reținută de procurori, în urma audierilor desfășurate de sediul Poliției Sector 1, urmează să fie duși la Judecătoria Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventivă pentru abuz în serviciu, fals în declarații și conflict de interese.

Marți, procurorii au făcut percheziții la sediul Operei Naționale din București și la domiciliile unor angajați ai instituției, iar directorul Operei, Răzvan Ioan Dincă, a fost dus pentru audieri la Poliția Sector 1.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că anchetatorii au ridicat documente din birouri de la Opera Națională, referitoare la unele achiziții făcute de instituție.

Într-un comunicat de presă transmis marți, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 informa că face cercetări într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulți funcționari ai Operei Naționale din București se fac vinovați de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals în declarații și conflict de interese.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naționale București din decembrie 2012, când a câștigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian” din București, iar în 2007 a devenit director și manager de proiect al Festivalului Internațional de Artele Spectacolului Muzical „Viața e Frumoasă!”. A regizat mai multe spectacole de teatru în țară și în București. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al președintelui-director general al Societății Române de Radiodifuziune.