DISPAR automate de sendvișuri și ATM-urile bancare din stațiile de metrou

Publicat: 19 12. 2015, 15:02
Actualizat: 29 09. 2018, 08:20

Luna trecută, Serviciul Marketing, Asocieri, Închirieri, din cadrul Metrorex, l-a notificat pe unul dintre administratorii de spații comerciale de la metrou că, în urma controlului derulat de ISU, nu mai poate desfășura activități comerciale la metrou, în contextul în care s-a constatat că acestea împiedică evacuarea călătorilor în situații de urgență. Controalele derulate de ISU au avut loc în 17 septembrie 2014 și 29 aprilie 2015, însă notificarea a venit după mai bine de jumătate de an de la aceste verificări, respectiv la două săptămâni după tragedia din Colectiv, în urma căreia s-a înăsprit legislația în domeniul situațiilor de urgență și s-au intensificat controalele de profil, scrie B365.

„Ca urmare a „PLANULUI DE MĂSURI” privind apărarea împotriva incendiilor și protecție civilă, întocmit de Biroul „Situații de Urgență și Informații Clasificate” al S.C. METROREX S.A. Pe baza controalelor efectuate în stațiile de metrou de pe Magistralele M1, M2, M3 și M4 de către o echipă de specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” al Municipiului București-Ilfov, s-a constatat în procesele verbale nr. 741/397/17.09.2014 și nr. M01.5319/29.04.2015 că: „La nivelul vestibulelor cât și la nivelul peroanelor, au fost identificate diverse puncte de comercializare reprezentate de dozatoare, ATM-uri bancare, etc., dispuse în spațiile accesibile publicului care, de asemenea, afectează condițiile de acces, evacuare și intervenție, prin diminuarea spațiilor liber accesibile și prin riscul de incendiu asociat al acestora.”

Date fiind cele menționate, precum și ca urmare a expirării contractului nr. 25/2013 încheiat între S.C. METROREX S.A. și P.F.A. CARAȘ COSTEL, vă comunicăm că după data de 30.11.2015 veți înceta să desfășurați activități comerciale în incinta stațiilor de metrou. Spațiile vor fi eliberate pe bază de programare prealabilă pe zile și stații, în aceeași stare în care au fost preluate. Ca urmare a revizuirii fluxurilor de călători, Metrorex va stabili noi locații pretabile pentru activitățile comerciale, care vor fi scoase la licitație.”, se arată în notificarea semnată de fostul director general interimar al Metrorex, Cătălin Homor.

În prezent, cele șase aparate vending amplasate pe peronul stației de metrou Universitate nu sunt funcționale și nu au produse în interior, iar prezența unor astfel de automate goale în stație creează frustrare în rândul călătorilor obișnuiți să cumpere produse de la aceste aparate.