DISPĂRUT ÎN NĂMEȚI. Un tânăr de 25 de ani este căutat de peste 12 ore

Publicat: 08 01. 2013, 13:48
Actualizat: 05 02. 2019, 00:48

Un tânăr de 25 de ani din județul Iași este dat dispărut de luni noapte, după ce, împreună cu alte două persoane, a mers să ajute un șofer rămas înzăpezit în localitatea Dagâța, tânărul fiind căutat de pompieri și polițiști.

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Iași, dispariția a fost anunțată luni seară în jurul orei 22.30, când tânărul, care ajuta un șofer rămas înzăpezit în localitatea Dagâța, nu a mai fost găsit, după ce a rămas în urmă, pe drum, îndepărtându-se de ceilalți doi localnici, în condițiile în care era viscol.

Tânărul a fost căutat toată noaptea, iar intervenția pentru găsirea acestuia continuă.

Viceprimarul localității ieșene Dagâța, Daniela Cercel, a declarat că tânărul dat dispărut este căutat de echipe de polițiști, jandarmi, dar și de localnici.

„Am aflat că tânărul ar fi din comuna Tansa, localitate învecinată cu Dagâța. L-am căutat peste tot, am dus și un utilaj în zonă, dar până la această oră nu l-am găsit. Tânărul a rămas în urma celor doi bărbați cu care se afla, iar de aseară (luni seară – n.r.) nu se știe nimic de el. Poate s-a retras într-un sat la cineva, sperăm să nu se fi întâmplat nimic rău”, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX viceprimarul localității Dagâța, Daniela Cercel.

Marți dimineață, în județul Iași sunt blocate 15 drumuri județene. Astfel, sunt blocate drumurile județene Ciortești-Dolhești, Bohotin – Grozești, Horlești – Bogonos – Lețcani, Budești – Mironeasa, Scânteia – Ipatele – Tansa, Șipote – spitalul de ergoterapie, Vlădeni – Plugari, Boroșoaia – Plugari, Mircești – Pod Șcheia, DN2 – Ciohorăni, DN2 – Cristești, Sticlăria – Sirețel – Lespezi, Blăgești – Crivești – Vânători, Pașcani – Miroslovești și Lespezi – Vânători.

Pe unele porțiuni, stratul de zăpadă măsoară chiar și un metru și jumătate.

Meteorologii au emis, marți dimineață, o avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru județele Botoșani, Iași, Vaslui, Vrancea și Galați

În aceste județe, vântul va atinge la rafală viteze de 55-60 de kilometri pe oră și izolat chiar 75 de kilometri pe oră.

Avertizarea nowcasting emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă până la ora 11.30.