Doar DOUĂ VAGOANE, dar au vândut bilete pentru CINCI. „Stăm CA VITELE înăuntru și a rămas lume pe peron.” HAOS în trenul București-Craiova

Publicat: 22 12. 2018, 17:38

Mai multe persoane și-au exprimat nemulțumirea pe Facebook față de condițiile de călătorie.

„Tren din România secolului XXI. Rușine! Trenul București – Craiova, doar două vagoane, dar au vândut bilete pentru cinci! Stăm ca vitele înăuntru și este lume pe peron care nu a avut loc.” Mesajul unui călător care a reușit să urce este însoțit de un videoclip în care se observă călători, printre care bătrâni și copii, stând înghesuiți în tren.

„Trăiască CFR-ul și cine-l conduce așa de bine! De două zile pe peronul Gării de Nord sunt în jur de 500 de persoane pentru cursa București -Craiova, numai că trenul are doar două vagoane. Bilete plătite, oameni rămași pe peron. Mulți. E bine, e foarte bine. Dragnea vorbește de prosperitate, unitate și de TOATE!”, scrie o altă călătoare pe Facebook.

Condiții de condiții CFR. Două vagoane pline și lume rămasă pe jos, navetiști, călători cu bilete”, scrie altul, lângă o fotografie cu pasagerii înghesuiți.

Vineri, la același tren, CFR a fost nevoită să introducă încă un vagon, după ce cinci călători s-au așezat în fața locomotivei, în semn de protest. Plătiseră bilet și nu puteau urca, pentru că era prea aglomerat. Agenții de pază nu au reușit să îi îndepărteze pe cei cinci călători care stăteau pe șine. Trenul a plecat cu trei vagoane, cu 100 de minute întârziere și fără căldură corespunzătoare.

 

Vineri, CFR Călători anunța că va suplimenta trenurile care circulă pe cele mai solicitate rute, în zilele cu trafic crescut din perioada 21 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019

Avea în vedere, însă, rute din București spre/dinspre Brașov, Cluj Napoca, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Vatra Dornei, Suceava, Iași, Timișoara Nord și Constanța. Craiova nu era inclusă pe listă.

„Recomandăm tuturor pasagerilor planificarea din timp a călătoriei cu trenul,” anunță CFR Călători. „Biletele de tren pot fi achiziționate cu anticipație:

– Online de pe www.cfrcalatori.ro;

– de la automatele XsellKiosk din gări;

– de la automatele ZebraPay;

direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR;

– de la distribuitori autorizați (agenții de turism).