DOCUMENT. Sorin Cîmpeanu îi solicită lui Vlad Voiculescu să nu închidă școlile până la declararea carantinei

Publicat: 23 03. 2021, 13:07
Actualizat: 06 04. 2021, 14:16

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a solicitat, printr-o adresă, ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, ca școlile să rămână deschise și în contextul depășirii pragului critic de 6 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Sorin Cîmpeanu îi solicită lui Vlad Voiculescu să nu închidă școlile până la declararea carantinei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, solicită într-o adresă transmisă către Ministerul Sănătății ca unitățile de învățământ să nu se închidă până la declararea oficială a carantinei.

Documentul trimis de Cîmpeanu vine în contextul în care, în această perioadă elevii susțin simularea examenului de Bacalaureat.

„În școli se respectă măsurile de protecție sanitară mai mult decât în alte locuri”

Potrivit lui Cîmpeanu, în școli se respectă măsurile de protecție sanitară mai mult decât în alte locuri.

Adresa trimisă de ministrul Educației a fost trimisă și pentru a se preveni agravarea pierderilor în educație și tulburările de socializare în rândul tinerilor.

Rata de incidență COVID a depășut pragul de 6 la mie în București (SURSE)

Bucureștiul ar fi depășit pragul critic de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori. Informațiile au fost făcute pbulice de prefectul Capitalei, Alin Stoica. Acesta a transmis că le solicită de urgență membrilor CMBSU să vină cu propuneri pentru a ține în frâu situația pandemică fără precedent.

Rata de incidență COVID ar fi ajuns la 6,22, conform DSP. Prefectul Capitalei așteaptă de la DSP raportul de analiză de risc. Acesta ar urma apoi să convoace, miercuri, CMBSU.

Prefectul Alin Stoica: „Dacă măsura este mai severă, intervine DSU”

Potrivit prefectului Alin Stoica, în ciuda acestei situații, Capitala nu va intra „automat” în carantină, care este o măsură posibilă.

„Sunt mai multe măsuri – asta am discutat şi cu colegii specialişti. Trebuie să aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe, în funcţie de situaţie şi în funcţie de analiza pe care o vor face. (…)

Nu înseamnă că la 6 cazuri la mie, Capitala intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor – DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (…) – după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU”, a spus Alin Stoica la DigiFm.