Doi bărbați din București, prinși la o lună după ce au jefuit o turistă japoneză în Gara de Nord

Publicat: 15 10. 2012, 16:41
Actualizat: 04 02. 2019, 19:49

Doi bărbați din București au fost reținuți, luni, de polițiști după ce, la 17 septembrie, ar fi furat portofelul unei japoneze care se afla în Gara de Nord, suspecții urmând să fie prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă, informează Poliția Română.

Cei doi, în vârstă de 34 și, respectiv 44 de ani, au fost depistați în Capitală, de polițiști ai Serviciului Transporturi Feroviare din cadrul Direcției Poliției Transporturi a Poliției Române, împreună cu cei de la Secția 3 Poliție din București.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă, pentru furt calificat, potrivit sursei citate.

La jumătatea lunii august, o altă japoneză a fost ucisă după ce a sosit pe aeroportul Otopeni. Cazul a determinat autoritățile să întărească măsurile de securitate în zona aeroporturilor și a gărilor.

În 15 august, în jurul orei 20.30, tânărul Vlad Nicolae din Ilfov a abordat-o pe Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-București, oferindu-și ajutorul pentru a-i găsi un taxi. Astfel, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra într-un taxi, cei doi coborând după parcurgerea unei distanțe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părți, de pădure. Vlad Nicolae și tânăra au fost observați în acel loc de către șoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea șoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul japonezei, acoperit cu frunze și prezentând urme de violență. La aproximativ 60-70 de metri distanță a fost descoperită valiza victimei.

Vlad Nicolae a fost arestat preventiv în 19 august, acesta negând în fața anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză. El este acuzat și de uciderea altor două persoane și violarea altor femei.