Doi dintre patronii clubului Colectiv, audiați la DNA în dosarul angajaților ISU

Publicat: 23 09. 2016, 11:13

Atât Paul Gancea cât și Costin Mincu au fost citați în calitate de martori la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

Curtea Militară de Apel a retrimis în luna februarie dosarul pompierilor anchetați în cazul clubului Colectiv la DNA. În acest dosar sunt judecați George Matei și Antonina Radu, acuzați că au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI.

Pe 10 noiembrie 2015, Tribunalul Militar a decis arestarea lui George Matei și plasarea în arest la domiciliu a Antoninei Radu, instanța motivând în cazul acesteia că are în îngrijire o fiică de opt ani și un frate de 42 de ani fără niciun venit, cu handicap psihiatric accentuat. Pe 14 noiembrie a fost însă arestată și Antonina Radu, prin decizia definitivă a Curții Militare de Apel. Măsura arestului a fost apoi prelungită succesiv pentru cei doi.

George Matei și Antonina Radu au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, pe 4 decembrie, fiind acuzați că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor de prevenirea și stingerea incendiilor (PSI).

În plus, ISU București-Ilfov s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 29.680 de lei, reprezentând costurile efectuate cu prilejul intervenției în urma incendiului din clubul Colectiv.

Conform documentului citat, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu de către căpitanii Antonina Radu și Petrică George Matei, clubul Colectiv ar fi realizat un folos necuvenit în valoare de 62.298 lei, „reprezentând profitul net pe care societatea comercială l-a realizat în perioada ce interesează cauza”.

Procurorii DNA susțin că, deși au făcut mai multe deplasări la SC Colectiv Club SRL, Antonina Radu și Petrică George Matei nu au întocmit niciun act de control, cu niciun prilej și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca societatea să fie luată în evidență de către ISU București, ca funcționând fără aviz sau autorizație de securitate la incendiu, așa cum erau obligați de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu.

Mai mult, potrivit procurorilor, cei doi angajați ai ISU s-ar fi oferit să-i ajute pe patronii clubului cu întocmirea dosarului pentru obținerea avizului PSI.