Doi hoți care au furat bunuri de 6.000 de euro dintr-o mașină deschisă cu o telecomandă artizanală au fost prinși în flagrant

Publicat: 30 07. 2013, 18:04
Actualizat: 30 07. 2013, 21:03

Doi bărbați au fost reținuți după ce, luni seară, polițiștii bucureșteni i-au prins în flagrant furând bunuri în valoare de 6.000 de euro dintr-o mașină pe care au deschis-o cu ajutorul unei telecomezi artizanale, informează Poliția Capitalei.

Potrivit sursei citate, cei doi suspecți, în vârstă de 28, respectiv 43 de ani, erau supravegheați de mai multă vreme de anchetatorii Poliției Sectorului 3, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române în condițiile în care existau date cu privire la faptul că aceștia ar fi furat din mai multe mașini folosindu-se de o telecomandă care bruiază închiderea centralizată a autoturismelor.

Practic, după ce ei foloseau telecomanda, închiderea centralizată nu mai reacționa la comanda proprietarului mașinii, aceasta rămânând descuiată.

Astfel, luni seară, în jurul orei 21.00, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Sector 3 i-au depistat pe cei doi suspecți în timp ce se deplasau cu un autoturism pe străzile Capitalei, efectuând numeroase manevre de schimbare a direcției de deplasare pentru a verifica dacă sunt urmăriți.

Polițiștii bucureșteni i-au supravegheat pe aceștia în timp ce au încercat să deschidă mai multe mașini, însă fără succes.

Abia în jurul orei 22.00, cei doi au reușit, cu ajutorul telecomanzii, să bruieze sistemul de închidere al unui autoturism. După ce proprietarul acestuia a plecat, unul dintre suspecți a deschis portbagajul și a luat o valiză în care se aflau mai multe bijuterii și obiecte de valoare, evaluate la aproximativ 6.000 de euro.

Ulterior, cei doi bărbați au fost opriți în trafic și reținuți, iar bunurile furate au fost recuperate și restituite păgubitului.

Suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților Judecătoriei Sectorului 3 cu propunere de arestare preventivă.