Doi membri ai clanului Caran, arestați după ce au șantajat un bărbat

Publicat: 21 02. 2014, 13:24
Actualizat: 04 02. 2019, 02:55

„În ziua de joi, 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale – IGPR și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale – DGPMB, au pus în aplicare două mandate de aducere emise de Judecătoria Sectorului 1 București într-un dosar privind comiterea infracțiunii de șantaj”, arată vineri Poliția Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în 7 februarie, un bărbat a mers la Poliția Capitalei și s-a plâns că, în seara zilei precedente, mai mulți bărbați, apropiați ai clanului Caran, l-au căutat la firma de catering a soției sale și i-au transmis că trebuie să vină la o întâlnire.

Acesta s-a întâlnit, a doua zi, la un mall din cartierul Băneasa, cu Daniel Feraru, Costin Dale și Romică Tudorel Cojocaru, care l-au amenințat și i-au cerut 20.000 de euro. Cei trei i-au reproșat că a intermediat angajarea de către o firme de construcții din Germania a unei echipe de zece muncitori, însă oamenii nu au mai fost plătiți de angajatorul german, care i-a concediat, nemulțumit de munca prestată de aceștia, au precizat sursele citate.

Cei trei au fost ridicați joi de polițiștii bucureșteni, ulterior fiind prezentați magistraților Judecătoriei Sectorului 1. Instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru Daniel Feraru și Costin Dale, iar în cazul lui Turorel Cojocaru a dispus cercetarea în libertate.