Doi morți și șase răniți, după ce o ambulanță BGS s-a ciocnit cu un autoturism

Publicat: 29 10. 2013, 13:07
Actualizat: 29 10. 2013, 13:07

Două persoane au murit, iar alte șase au fost rănite, marți, dupa ce o ambulanță BGS care transporta la dializă șase pacienți s-a ciocnit cu un autoturism, pe un bulevard din Pitești, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc la ieșirea din Pitești spre Bascov, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, unde ambulanța BGS care transporta șase pacienți la dializă s-a ciocnit cu un autoturism BMW.

În urma impactului, doi pacienți aflați în ambulanță și-au pierdut viața, iar alte șase persoane – patru pacienți și șoferii celor două mașini – au fost rănite, una dintre ele fiind în stare gravă.

„Este un accident cu opt victime – cei șase pacienți din ambulanță și șoferii celor două mașini . Un bărbat a murit pe loc, iar un altul a decedat în timpul manevrelor de resuscitare, ambii fiind din ambulanța BGS. Alte șase persoane au fost rănite și sunt transportate la Spitalul Județean din Pitești. Ambulanța BGS s-a răsturnat în urma accidentului, iar la fața locului au ajuns mai multe salvări și echipajul de descarcerare al ISU”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Traficul în zonă a fost blocat pentru a permite accesul ambulanțelor și al pompierilor militari.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Dâmbovița, Dănuț Dinu, a declarat că accidentul s-a produs după ce autoturismul BMW a intrat pe contrasens.

„Șoferul autoturismului BMW a intrat pe contrasens și a lovit ambulanța care transporta șase pacienți. Doi dintre pacienți au decedat, iar un al treilea este în stare gravă”, a declarat reprezentantul Poliției, precizând că șoferului autoturismului i-au fost recoltate probe pentru stabilirea alcoolemiei și urmează să fie audiat.

În urma accidentului, alte trei mașini care erau parcate au fost avariate.