Doi pasageri dintr-un balon au fost arși după ce aparatul a lovit o linie de înaltă tensiune

Publicat: 15 02. 2012, 11:45
Actualizat: 25 05. 2012, 23:28
Doi pasageri dintr-un balon au fost arși după ce aparatul a lovit o linie de înaltă tensiune, accidentul neobișnuit producându-se în localitatea franceză Haute-Savoie, relatează cotidianul Le Figaro.

Balonul cu aer cald s-a prăbușit în jurul orei 10:50, marți, în satul Oëx din comuna Magland. Patru din cei cinci pasageri au fost răniți, dintre care doi au suferit arsuri grave și traumatisme multiple, dar viețile lor nu sunt în pericol. După primele constatări, motorul a lovit o linie de înaltă tensiune. Butelia de gaz care alimenta balonul a explodat, ducând la incendiul și la prăbușirea aeronavei care aparținea unei firme de profil.

O anchetă a poliției a fost demarată sub controlul procurorului din Bonneville cu susținerea jandarmeriei din Haute-Savoie și a Jandarmeriei transporturilor aeriene din Lyon, pentru a afla dacă la originea dramei se află o eroare umană de pilotaj. O altă ipoteză ar fi că vîntul sufla în rafale foarte puternice care ar fi putut devia balonul de la traiectoria sa inițială.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro