Doi polițiști de la ordine publică din Sibiu, arestați pentru luare de mită

Publicat: 20 12. 2013, 15:10
Actualizat: 02 08. 2014, 01:20

Doi polițiști de la ordine publică din Sibiu, suspectați că au cerut de la mai multe persoane oprite în trafic sume cuprinse între 200 de lei și 300 de euro, pentru a nu le sancționa pentru pretinse nereguli, au fost arestați, vineri, de Tribunalul Sibiu, pentru luare de mită.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Adriana Șandru, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că doi polițiști de la Serviciul Ordine Publică din Sibiu sunt cercetați pentru luare de mită, după ce ar fi pretins de la mai multe persoane sume cuprinse între 200 de lei și 300 de euro.

Șandru a precizat că, în timpul serviciului, pe timp de noapte, cei doi polițiști opreau în trafic mașini înmatriculate în străinătate sau în alte județe și, sub pretextul că șoferii ar fi încălcat diferite reguli, le cereau sumele de bani menționate, pentru a nu-i sancționa.

Șandru a spus că polițiștii au fost monitorizați de anchetatori, fiind probate 21 de fapte de luare de mită, într-un interval de trei săptămâni.

Potrivit aceleiași surse, cei doi polițiști au fost, inițial, reținuți pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, iar vineri magistrații Tribunalului Sibiu au emis pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile.