Doi slovaci au încercat să înșele un pensionar bucureștean. Suma promisă era 10.000 de dolari. Polițiștii i-au prins în scara blocului

Publicat: 10 08. 2014, 16:57
Actualizat: 31 01. 2019, 20:40

Pensionarul susține că slovacii, un bărbat și o femeie, l-au abordat în scara blocului din Sectorul 4 unde locuiește. Acolo, cei doi i-ar fi arătat un fâșic în care spuneau că sunt 10.000 de dolari pe care trebuie să îi schimbe urgent în bani românești, spun sursele citate.

Bătrânul s-a oferit să îi ajute, astfel că cei trei s-au dus în locuința acestuia. Ulterior, pensionarul a adus 700 de lei, pe care voia să-i dea slovacilor în schimbul valutei.

Înainte să se facă schimbul, femeia l-a ținut de vorbă pe bătrân, timp în care complicele ei s-a dus în locul de unde pensionarul scosese cei 700 de lei și a sustras de acolo alți 2.900 de lei și 300 de lei, le-a mai spus bătrânul anchetatorilor.

Bătrânul a realizat că riscă să fie victima unei înșelătorii și a unui furt, moment în care cei doi slovaci au plecat din locuința acestuia.

Pensionarul și-a alertat imediat vecinii și a chemat Poliția.

Slovacii, în vârstă de 64 de ani, respectiv 54 de ani, nu au apucat să iasă din scara blocului, fiind prinși și duși la Secția 15, unde vor fi audiați, cu ajutorul unui translator.

Într-o cutie poștală din scara blocului, oamenii legii au găsit 80 de dolari, care se presupune că erau banii din fâșicul arătat de slovaci pensionarului.