Doi tineri au amenințat un elev cu un pistol și i-au cerut o taxă de protecție de 250 de lei pe lună, însă și-au ales victima greșită

Publicat: 12 03. 2015, 18:29

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisarul-șef Liviu Naghi, un elev de 16 ani din Săcele a sesizat Poliția, în 4 februarie, reclamând că a fost amenințat, într-un bar, cu un pistol de doi tineri care i-au cerut o taxă de protecție de 250 de lei lunar.

După mai bine de o lună de la incident, polițiștii i-au identificat pe cei doi suspecți, fiind vorba de doi tineri, în vârstă de 21 și 22 de ani, tot din Săcele.

„În baza autorizațiilor emise de magistrați, polițiștii au efectuat, ieri (miercuri – n.r.), percheziții la domiciliile suspecților și au identificat la domiciliul suspectului de 22 de ani
un pistol replica tip airsoft, folosit la comiterea faptei, care a fost ridicat pentru cercetări”, a spus, joi, într-o conferință de presă, Naghi.

Cei doi suspecți au fost inițial reținuți pentru 24 de ore de către polițiști, iar cel la care a fost găsit pistolul a fost apoi arestat preventiv pentru 20 de zile, celălalt urmând să fie cercetat în libertate.

Potrivit sursei citate, cei doi tineri sunt cercetați pentru șantaj.