Doisprezece persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție după ce au mâncat la o pensiune din Păltiniș

Publicat: 08 08. 2015, 20:51
Actualizat: 09 08. 2015, 17:23

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că mai mulți adulți și doi copii au ajuns la spital cu simptome ale unei toxiinfecții alimentare.

„Patru echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță și un echipaj SMURD au intervenit în stațiunea Păltiniș pentru salvarea a nouă persoane care au suferit toxiinfecție alimentară la o unitate hotelieră din stațiunea Păltiniș. Au fost transportați la spital doi copii – de patru și șase ani, patru femei și un bărbat, iar două persoane au refuzat transportul la spital”, a declarat Bianca Săbău.

Potrivit acesteia, alte persoane au mers la spital cu autoturismele personale, astfel încât numărul total al persoanelor care au avut nevoie de intervenția medicilor este de zece adulți și doi copii, starea lor fiind stabilă.

Aceștia sunt turiști din București și Brașov, iar majoritatea reclamă că s-au îmbolnăvit după ce au mâncat la micul dejun brânzeturi și mezeluri.

Echipajele de salvare au alertat autoritățile – Direcția de Sănătate Publică și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor – care au declanșat o anchetă, mai ales că luna trecută la aceeași unitate s-au înregistrat alte cazuri de toxiinfecție alimentară.