DOLIU. A murit o personalitate marcantă a Exilului românesc. Mesajul Familiei Regale

Publicat: 22 04. 2020, 09:27
Actualizat: 07 04. 2021, 01:13
Justin Liuba FOTO Asociaţia La Maison Roumaine

Justin Liuba, jurnalist român, a murit la vârsta de 96 de ani în New York, pe 20 aprilie. Personalitate marcantă a postului de radio «Europa Liberă»,, Justin Liuba a fost exilat în 1952 în New York, unde a desfășurat o activitate de denunțare a regimului comunist.

Justin Liuba s-a născut în 1924 și s-a stabilit la New York în 1952. Începând cu 1998 a fost preşedinte al Fundaţiei „Iuliu Maniu” din New York.

Familia Regală a României și-a prezentat condoleanțele față de jurnalistul român susținător al monarhiei și denunțător al regimului comunist:

Mesajul Familiei Regale

„Majestatea Sa Custodele Coroanei a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la Domnul a jurnalistului român Iustin Liuba. Personalitate marcantă a postului de radio «Europa Liberă», pe care l-a condus o vreme, Iustin Liuba a fost un asiduu susținător al Coroanei Române, pe care a servit-o neîncetat, mai ales după plecarea sa în exil, în anul 1952.

Justin Liuba a fost o figură proeminentă a exilului românesc, un eminent și influent promotor al democrației și libertății românilor, un avocat al cauzei anticomuniste în spațiul occidental. La New York, în luna aprilie 2013, în numele Regelui Mihai I, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei a învestit pe Iustin Liuba cu Medalia Regală pentru Loialitate. Majestatea Sa a transmis condoleanțe fiicei lui Iustin Liuba, dna Arabella Justine Liuba” este mesajul transmis public de Familia Regală a României”.