Doliu în medicina românească! Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Constanța a fost răpus de coronavirus

Publicat: 24 10. 2020, 09:50
Actualizat: 06 04. 2021, 15:32
Octavian Dumitru Unc a decedat din cauza COVID. Foto: Facebook

Unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din Constanța a murit în această dimineață, din cauza infecției cu noul coronavirus. Octavian Dumitru Unc avea 63 de ani și a fost profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”.

Profesorul Unc, fondator al unei clinici private și membru al Academiei Oamenilor de Știință din România a pierdut în această dimineață lupta cu noul coronavirus. Medicul s-a infectat în urmă cu câteva zile și a fost internat la un spital din Constanța, însă situația lui s-a înrăutățit.

Noaptea trecută apropiații medicului îi îndemnau ăe oameni să se roage pentru sănătatea chirurgului:

„Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideti toti, fiecare dupa cum putem, sa ne rugam impreuna in aceasta seara. 5 minute, intre 00:00 – 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dansul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate”, se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a medicului.

Din nefericire, medicul a fost răpus de coronavirus în această dimineață:

„Condoleanțe familiei !Dumnezeu să-i lumineze calea și să-i odihnească sufletul bun în liniște și lumină! Este o mare pierdere pentru orașul Constanța“, spun apropiații.

Realizările medicului Unc

Medicul a fost o personalitate deosebită în Constanța. Încă de la înfiinațarea Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius, doctorul a fost cadru didactic, formând noi generații de medici.

Profesorul Unc a deschis prima clinică privată de chirurgie din Dobrogea, în urmă cu 14 ani, iar între 2011-2014 șa fost șeful clinicii de chirurgie din Spitalul Județean Constanța.

Medicul Unc a fost membru al Societății de Senologie și Patologie Mamară din Franța, din 1999. De asemenea, Octavian Dumitru Unc a fost membru  în mai multe societăți academice, cum ar fi Societatea Română de Chirurgie, Societatea Română de Istorie a Medicinei. În același timp, medicul a fost prim autor și coautor a 24 de cărți și membru al Uniunii Scriitorilor din România din anul 2018.