Dolj: Opt migranți, prinși în timp ce încercau să iasă din țară ascunși într-un camion

Publicat: 14 02. 2013, 13:48
Actualizat: 27 03. 2019, 12:50

Opt persoane din Mali, Libia, Palestina, Iran și Algeria au fost prinse de polițiștii de frontieră din Calafat în timp ce încercau să iasă din țară ascunse în compartimentul de marfă al unui autocamion condus de un cetățean bulgar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliția de Frontieră, nouă migranți au fost prinși, miercuri seară, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj.

Migranții au fost descoperiți după ce polițiștii de frontieră au verificat un camion condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, obiecte de mobilier de la o societate comercială din Bulgaria cu destinația Germania.

Cei nouă migranți erau ascunși într-un loc special amenajat în compartimentul de marfă al camionului, printre obiectele de mobilier.

Potrivit polițiștilor, cele nouă persoane sunt din Mali, Libia, Palestina, Iran și Algeria, au vârste cuprinse între 19 și 38 ani și intenționau să ajungă ilegal în Germania.

Șoferul este cercetat pentru trafic de migranți, iar cele nouă persoane pentru tentativă de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.