Dorin Chirtoacă recunoaște „prăbușirea dramatică a PLDM și PDM” mai ales la Chișinău

Publicat: 15 06. 2015, 09:45
Actualizat: 04 08. 2015, 20:42

„Sunt recunoscător locuitorilor municipiului Chișinău pentru acest rezultat, este absolut îmbucurător mai ales că vom avea o majoritate democratică în Consiliul municipal, ceea ce ne va ușura munca față de ultimii șase ani”, a declarat Chirtoacă pentru Radio Chișinău.

Potrivit datelor anunțate după numărarea a 99 la sută din voturi, Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal) conducea cu 37,53 la sută, urmat de Zinaida Greceanîi (PSRM), cu 35,75 la sută. Cei doi vor intra în cel de-al doilea tur de scrutin pentru primăria capitalei.

În cadrul Consiliului Municipal Chișinău, socialiștii au obținut 31,93 la sută, PL – 29,42 la sută, PPEM al lui Iurie Leancă – 11,58 la sută, Partidul Nostru al lui Renato Usatîi – 6,36 la sută, PCRM – 5,13 la sută, PLDM – 3,52 la sută și PDM – 2,68 la sută. Dacă raportul procentual nu se va schimba esențial, PSRM va deține 19 mandate, cu unul mai mult decât Partidul Liberal. PPEM va avea șase mandate, iar Partidul Nostru și PCRM câte trei. Din consiliu vor mai face parte câte un consilier din partea PLDM și PDM.

„Am reușit să obținem votul de protest care mergea în favoarea stângii, în favoarea socialiștilor și care a făcut ravagii la nivelul republicii. Înseamnă că de aici, de la Chișinău, vom construi în următorii patru ani nu doar pentru Chișinău, ci și pentru toată R.Moldova, cu adevărat vectorul european”, a afirmat el.

„Rezultatele pe țară erau previzibile, era știut că vom avea un vot de protest față de actuala guvernare. De altfel, am asistat la prăbușirea dramatică a PLDM și PDM mai ales în Chișinău. Era știut acest lucru încă după alegerile parlamentare. Cel mai mare pericol ar fi fost dacă toată republica ar fi fost roșie și am fi ajuns într-un impas care ar fi putut fi corectat abia după zece ani. Așa cum a fost în 2001-2009”, a declarat Chirtoacă.