Dosar penal pentru vătămare corporală, după accidentul de microbuz de la mina din Prahova

Publicat: 02 04. 2018, 13:32
Actualizat: 02 10. 2018, 18:22

Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Raluca Brezeanu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală în cazul accidentului de microbuz răsturnat, duminică, în timp ce transporta în subteran turiști israelieni.

„A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dosar preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Noi am sesizat și OPC, ITM, ISCTR, în vederea efectuării de cercetări, conform competențelor fiecărei instituții”, a spus Brezeanu.

Reprezentantul Poliției Prahova a mai spus că, în urma primelor cercetări, cauza accidentului ar neadaptarea vitezei la condițiile de drum, într-o curbă periculoasă la dreapta.

Potrivit directorului Spitalului Județean de Urgență Ploiești, Marius Niculescu, din cei 25 de turiști transportați duminică la spital, luni mai erau internați 17, dintre care 10 copii și 7 adulți, aceștia suferind diverse traumatisme și contuzii.

Un microbuz care transporta turiști israelieni în salina Unirea din Slănic, județul Prahova, s-a răsturnat, duminică. Directorul Minei Slănic, Anghel Belea, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că microbuzul s-a răsturnat pe traseul care leagă suprafața de Mina Unirea, în tunel, toți turiștii fiind scoși din vehicul de personalul Salinei și duși la zona de îmbarcare, unde au fost, inițial, evaluați de medici, apoi duși la spital.