DOSARUL CORUPȚIEI ÎN VĂMI. Fostul șef de la PTF Siret: Am luat bani dar nu ca mită, ci pentru a plăti femeia de serviciu și consumabilele de la birou

DOSARUL CORUPȚIEI ÎN VĂMI. Fostul șef de la PTF Siret: Am luat bani dar nu ca mită, ci pentru a plăti femeia de serviciu și consumabilele de la birou
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 24/04/2012, 04:51

Fostul șef al PTF Siret, Aurel Anea, a declarat în fațajudecătorilor de la Înalta Curte că a primit mai mulți bani, lainițiativa investigatorului sub acoperire. El a precizat că aceștibani nu reprezentau mită, pentru că a plătit cu ei salariul femeiide serviciu, micile reparații și consumabile de birou. Instanțasupremă a judecat contestațiile fostului șef al PTF Siret și alealtor 14 polițiști și vameși față de arestarea lor preventivăpentru luare de mită și favorizarea traficului cu țigări prinaceastă vamă.
Întrebat dacă a primit bani oferiți de investigatorul subacoperire, Mădălin Ionescu, Anea a recunoscut că acesta i-a datbani. El a precizat că Ionescu i-ar fi spus că banii suntde la polițiști, iar el a luat acești bani pentru că așa plăteaucei de la Vama Siret toate reparațiile de la PTF, și, totodată,aduceau consumabilele pe banii lor și o plăteam și pe femeia deserviciu. Întrebat care era cota sa în cadrul grupării, Anea aarătat că el primea 40 la sută, iar investigatorul sub acoperire,Mădălin Ionescu, 60 la sută.

În apărarea sa, Anea a mai arătat că, potrivit fișei postului,el nu ar fi avut atribuții de control al polițiștilor sau vameșilorpe care îi avea în subordine și că la nivelul anului 2010 la PTFSiret ar fi avut loc 650 de confiscări.
Un alt inculpat din dosar, Lazăr Ungureanu, le-a spus judecătorilorcă nu i-a oferit niciodată lui Aurel Anea sume de bani, pentru căel lucra la controlul bagajelor, în vreme ce alți colegi ai săi șifostul șef al PTF Siret se ocupau de verificarea documentelor.Întrebat în legătură cu două fapte de primire de mită din 29decembrie 2010, Ungureanu a arătat că șeful său, Mădălin Ionescu,l-a sunat și i-a cerut să meargă la el pentru rezolvarea unorprobleme curente. Vameșul a recunoscut că la acel moment i-a remisinvestigatorului sub acoperire 400 de lei: „Noi dădeam baniacolo și erau așa, ca o formă de protocol. Mai mult, eu i-am datbanii în perspectiva sărbătorilor de iarnă, pentru că urmau să vinăacolo în vamă urători. Trebuie să știți că noi plăteam acolo tot șinoi ne gospodăream, nimeni nu trimitea bani pentru reparațiilecurente sau pentru femeia de serviciu, veneam cu bani deacasă”.
Pe data de 4 februarie, Aurel Anea și alți 58 de vameși șipolițiști de frontieră de la PTF Siret au fost arestați preventivpentru 29 de zile de Curtea de Apel București. Ei sunt acuzați deluare de mită în formă continuată și constituire de grupinfracțional organizat, fiind implicați în contrabandă cu țigări.Toți cei 59 de arestați au făcut recurs împotriva deciziei Curțiide Apel București. Pe data de 15 februarie vor fi judecate la ICCJrecursurile formulate de alți 15 polițiștii de frontieră de la PTFSiret.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Cu cine a fost prinsă Mihaela Rădulescu, în pat? Dezvăluiri incredibile despre bărbatul cu care...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
Dezvăluirea surprinzătoare făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
VESTE ȘOC despre LIVIU DRAGNEA! NIMENI nu ar fi crezut că se va întâmpla asta
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...