Dosarul HEXI PHARMA, la final. Flori Dinu mizează pe ACHITARE: După moartea lui Condrea, am devenit ȚINTA acuzațiilor

Publicat: 17 01. 2019, 14:40
Actualizat: 26 03. 2019, 00:13

„Eu mizez pe achitare. Eu știu că sunt nevinovată, dar în instanță trebuie să demonstrezi acest lucru și sper că până acum am convins instanța de nevinovăția mea. Scopul principal al acestui scandal, de fapt un scenariu, a fost eliminarea de pe piața a celui mai important producător de dezinfectanți din România. Al doilea scop a fost de a găsi un vinovat pentru situația din sistemul sanitar. Numai că la trei ani după izbucnirea scandalului, apar noi și noi și din ce în ce mai grave și adevăratele probleme ale sistemului sanitar”, a declarat Dinu Flori, fostul director al Hexi Pharma, după ultimul termen al dosarului.

 

 

La Tribunalul București s-a judecat, joi, ultimul termen din dosarul Hexi Pharma, unde procurorul a cerut, pentru Dinu Flori și pentru Mihail Leva, director de producție la Hexi Pharma, închisoare cu executare orientată spre maximum. Magistrații sunt așteptați să pronunțe pe 23 ianuarie o soluție în dosar.

Dinu Flori a mai spus, la ieșirea din instanță, că a primit și amenințări în urma dosarului: „Am fost amenințată cu moartea, din cauza mediatizării acelor acuzații”. Totodată, directorul Hexi Pharma a mai spus că produsele companiei erau confirme.

 

„Nu o spun numai eu, o spun și rezultatele. În cele peste 700 de volume ale dosarului există referate, documente întocmite de medici și oameni de specialitate care cereau în mod expres produsele Hexi Pharma. (…) Există recomandări (pentru produsele Hexi Pharma – n.r.) pentru a se folosi și pentru că și-au făcut treaba. (…) După moartea domnului Condrea (Dan Condrea, patron Hexi Pharma, mort în 2016 după ce mașina pe care o conducea a intrat într-un copac, n.r.) am devenit o țintă a acuzațiilor, fapt ce denotă că trebuia să existe un vinovat în viață”, a mai spus Dinu Flori.

 

 

S.C. Hexi Pharma Co S.R.L. a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii a 340 de infracțiuni de înșelăciune, dintre care 7 cu consecințe deosebit de grave, a infracțiunii de uz de fals (61 acte materiale), precum și pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. Directoarea companiei, Flori Dinu, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 acte materiale) și pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, iar Mihai Leva, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) și pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

 

 

„În perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, inculpata S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. a indus în eroare reprezentanții a 340 de unități sanitare prin prezentarea ca adevărată a unor calități mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentrația substanțelor active și la eficiența biocidă, precum și prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziție de produse biocide și pricinuindu-le o pagubă”, arată procurorii.

 

 

În ceea ce o privește pe Flori Dinu, Parchetul General susține că „în intervalul 1 iunie 2010 – 16 mai 2016 (…), în calitate de director general al persoanei juridice inculpate, a coordonat activitatea de vânzări desfășurată de către S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., asigurând plasarea pe piață la aproape toate unitățile sanitare de dimensiuni mari din România, a unor produse biocide ineficiente sub aspect bactericid, fungicid, sporicid, micobactericid, înlesnind cu intenție nerespectarea de către membrii personalului medical de specialitate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor nosocomiale (boli infectocontagioase)”.

 

foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru