Două curse aeriene de la Timișoara au fost anulate

Publicat: 29 12. 2014, 13:59

Directorul Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara, Daniel Idolu, a declarat că două din cele patru curse aeriene care aveau întârzieri la decolarea de la Timișoara au fost anulate, fiind vorba de aeronavele companiei WizzAir cu destinațiile Londra și Bergamo, care urmau să facă și cursele retur, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Compania urmează să găsească soluții pentru cursa de Londra, iar pentru cursa de Bergamo se rerutează zborurile spre Bologna, iar 50 din totalul de 135 de pasageri care urmau să plece cu această cursă s-au deplasat spre Arad, unde nu bate vântul și urmează să plece un avion spre Bergamo”, a spus Idolu.

Potrivit sursei citate, a treia cursă întârziată, cea a companiei Lufthansa spre Munchen, a decolat de la Timișoara, iar cea de-a patra, spre Dortmund (WizzAir), urmează să plece.

De asemenea, la Timișoara este așteptat să ajungă un avion care a aterizat, duminică seară, la Cluj-Napoca, venind de la Charleroi (Bruxelles), și care ar urma să plece apoi spre Roma.

În continuare, în zona aeroportului din Timișoara vântul are viteze de peste 70 de kilometri pe oră, viscolind zăpada, și se așteaptă ca intensitatea vântului să scadă în jurul orei 16.00.

„Vântul bate perpendicular pe pistă, pe direcția de decolare-aterizare, acest lucru îngreunând sosirea și plecarea aeronavelor”, a spus Idolu.

El a menționat că decizia de plecare sau de amânare a zborurilor aparține exclusiv companiilor.

„Aeroportul este deschis, dar compania decide ce face”, a spus el.

Patru curse aeriene care urmau să decoleze, luni dimineață, de la Timișoara spre Londra, Bergamo, Dortmund și Munchen au înregistrat întârzieri din cauza vântului care viscolește zăpada, aproximativ 500 de pasageri fiind afectați.