Două persoane care au găsit un plic cu 2.300 de dolari și nu l-au predat, cercetate

Publicat: 12 04. 2013, 23:45
Actualizat: 25 06. 2013, 14:18

O femeie și concubinul ei care locuiesc într-o construcție improvizată în apropierea gropii de gunoi a municipiului Deva sunt cercetați, după ce au găsit între resturile menajere un plic cu 2.300 de dolari aruncat din greșeală de o femeie și nu au predat banii, cumpărând din ei un cal și o căruță.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Hunedoara, inspectorul principal Bogdan Nițu, a declarat, vineri, că o femeie din Deva a reclamat, în urmă cu o săptămână, că, din greșeală, a aruncat, odată cu facturile plătite de anul trecut, și un plic în care avea 2.300 de dolari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„S-a reușit identificarea a două persoane care ar fi descoperit plicul în groapa de gunoi. Sunt persoane care au folosit în interes personal o parte din sumă. Din păcate nu s-a mai putut recupera de către Poliție decât 1.400 de lei. Ca urmare s-a întocmit dosar de cercetare penală pe numele celor doi pentru însușirea bunului găsit”, a spus Bogdan Nițu.

Plicul a fost găsit după o zi de către femeia care locuiește în apropierea gropii de gunoi.

„Era îngropat în gunoaie. Într-o pungă era un plic și în plic erau niște bani. Nu i-am cunoscut ce bani sunt că n-am mai văzut”, povestește Eleonora Muntean, femeia care a găsit plicul.

Ea a mers, împreună cu concubinul ei Tiberiu Căldărar, la o casa de schimb valutar din Deva.

„Ne-au luat doar o parte că restul aveau nu știu ce ștampilă. Am luat 2.700 de lei cu care am cumpărat un cal și o căruță și ce am mai luat de mâncare, că noi mâncăm ce le rămâne la oameni și ajunge pe groapă. A venit Poliția și am dat înapoi calul ca să dăm banii. Noi alții nu mai avem. I-am aruncat pe foc dacă tot nu erau buni”, susține Tiberiu Căldărar.

Femeia păgubită afirmă că banii sunt economiile ei de o viață și că avea de gând să-i folosescă pentru tratamentele medicale.

„Am fost de trei ori operată de cancer și acum iar trebuie să merg la control. Soțul meu e bolnav cu inima și rinichii și are nevoie să meargă la medici la Cluj. Îi rugăm pe cei care i-au găsit să ne dea măcar o parte din ei. Să păstreze calul și căruța și să ne dea restul”, spune femeia.