Două persoane din Prahova, ARESTATE în dosarul privind fraudarea cu 600.000 de euro a unei bănci

Publicat: 16 05. 2012, 21:44
Actualizat: 17 05. 2012, 05:00

 

Tribunalul Prahova a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pe numele a două persoane, învinuite într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Ploiești, ancheta, în care este cercetat și un candidat la o primărie din Prahova, vizând fraudarea cu 600.000 de euro a unei bănci.

Potrivit șefului DIICOT Ploiești, procurorul Ionuț Botnaru, magistrații de la Tribunalul Prahova au emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pe numele a două persoane, suspectate că sunt liderii unui grup infracțional care a prejudiciat cu 600 000 de euro sucursala din Ploiești a unei bănci comerciale, de la care au luat credite pe bază de documente falsificate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În același dosar, pe lângă cei doi arestați preventiv au fost puse sub învinuire alte 12 persoane.

Între acestea, se numără o femeie care candidează din partea PPDD la Primăria comunei prahovene Gornet, dar și ofițeri de credit din cadrul băncii prejudiciate.

Cei 14 sunt acuzați că, începând cu luna octombrie 2009, au contractat mai multe credite pe bază de acte false, prejudiciind astfel cu 600.000 de euro o bancă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, este vorba despre Elena Dima, candidatul din partea PPDD pentru funcția de primar al comunei Gornet.

Președintele Organizației Județene Prahova a PPDD, Radu Socoleanu, declara pentru MEDIAFAX că potrivit informațiilor pe care le-a primit femeia a fost la audieri la sediul DIICOT.

El a mai spus că la nivelul PPDD nu era cunoscut faptul că respectiva candidată ar avea astfel de probleme și că, dacă va fi găsită vinovată, partidul îi va retrage sprijinul politic și o va exclude din formațiune.