Două tramvaie s-au ciocnit la Arad, o pasageră și un vatman fiind răniți

Publicat: 01 08. 2013, 17:41
Actualizat: 11 12. 2013, 17:33

Două tramvaie s-au ciocnit violent, joi după-amiază, în municipiul Arad, o pasageră și un vatman fiind răniți, însă la spital a fost transportată doar femeia, care are răni pe față și pe brațe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad, iar cele două garnituri de tramvai circulau în același sens, însă la mică distanță una de cealaltă.

Conform martorilor, când primul tramvai a frânat, al doilea vatman nu a avut timp să frâneze și a lovit puternic vagonul din spate al primei garnituri.

În urma impactului, ambele garnituri au suferit avarii importante, iar o pasageră din tramvaiul care circula în spate, precum și vatmanul acestei garnituri, au fost răniți.

Femeia a fost preluată de o ambulanță și transportată la spital, având răni pe față și pe brațe.

Vatmanul are răni doar pe brațe, de la cioburile rezultate din spargerea parbrizului, însă a refuzat să plece la spital, pentru a putea da declarații anchetatorilor.

Potrivit polițiștilor sosiți la fața loculului, vatmanul celui de-al doilea tramvai se face vinovat de faptul că nu a păstrat o distanță corespunzătoare în mers.

Același lucru este susținut și de către directorul tehnic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu: „Vatmanul nu a păstrat distanța în mers și, pe fondul neatenției, a lovit garnitura din față. Se face și o anchetă internă pentru că trebuie să recuperăm cumva pagubele, având în vedere că două vagoane nu mai sunt utilizabile o vreme. Probabil că se va ajunge la proces”.

Vatmanul care s-ar face vinovat de coliziune a declarat corespondentului MEDIAFAX că tramvaiul circula cu 30 de kilometri la oră și că nu a avut timp să frâneze când colegul său din față a oprit.

Polițiștii au stabilit că niciunul dintre vatmani nu consumase alcool.

Din cauza accidentului, circulația garniturlor a fost blocată între UTA și Fortuna, iar numeroase vagoane au rămas pe șine fără să poată înainta, în timp ce călătorii au fost nevoiți să plece pe jos sau cu autobuze sosite după circa 30 de minute.